fredag 22 augusti 2014

SVUNG - vinn en bok!

En poäng med SVUNG-veckan (som du kan läsa om HÄR om du inte har koll) är att påminna sig om alla intressanta svenska ungdomsböcker som finns. En av dem är Maria Nygrens Miriam om natten som precis kommit ut. Handlingen (hämtad från förlagets hemsida) får mig att tänka på Medan du sov, men orden "suggestiv identitetsthriller" viskar att boken skiljer sig från den filmen.

Nittonåriga Miriam kommer till Uppsala för att plugga religionsvetenskap, hon är på jakt efter något större än det stillastående liv hon just lämnat.
En natt ser hon en tjej hoppa i Fyrisån, Miriam kastar sig efter och får med henne upp till ytan. Hennes namn är Sofia och hon överlever, men hamnar i koma. Sofia är allt Miraim skulle vilja vara: vacker, oberäknelig och med världen för sina fötter.
I hennes väska hittar Miriam en anteckningsbok och från det ögonblick hon börjar läsa är hon fast. Oförmögen att släppa taget. Hon nästlar sig in i Sofias liv, i hennes familj – med den hemlighetsfulla mamman och den karismatiske brodern – och låtsas ha varit henne vän.
Snart blir lögnerna till ett finmaskigt nät, omöjligt att ta sig ur. Vad händer när, eller om, Sofia vaknar?
Vill du ha chans att vinna boken? SVUNG-veckan tjuvstartar med en utlottning!

Bonnier Carlsen bidrar med 5 exemplar av Miriam om natten och du kan vinna ett av dem. Lämna en kommentar där du berättar vilken svensk ungdomsbok du ser fram emot att läsa och se till att jag kan kontakta dig för att få en adress om du har turen att vinna.

Vinnarna meddelas på måndag. 

Tävlingen har avslutats och vinnarna kontaktats.4 kommentarer:

 1. Christin Ljungqvist Rävsång står överst på min lista. Hon har publicerat början på boken på sin blogg som följetång (en grym idé!)http://www.christinljungqvist.se/2014/07/ravsang-som-foljetong-del-1.html?m=1

  SvaraRadera
 2. Jag ser väldigt mycket fram emot Eva Susso och Moa Eriksson Sandbergs 8 saker du aldrig skulle våga. Den tror jag stenhårt på, Gilla böcker brukar lyckas med sin utgivning ju:)

  SvaraRadera
 3. Jag ser väldigt mycket fram emot Pax-serien av Ingela Korsell och Åsa Larsson. Den främsta anledningen är säkert för att den utspelar sig här i Mariefred där vi bor. Men den här boken som vi har chans att vinna låter nervkittlande spännande.

  SvaraRadera
 4. Jag ser fram emot Kristallstaden av Maths Claesson. Gillade verkligen hans framtidsvärld i den första boken om Linux.

  SvaraRadera