söndag 27 november 2016

repriserade boktips

Händer det dig att du plötsligt kommer att tänka på en bok du läste för evigheter sen? En bok i floden av alla andra. Inte nödvändigtvis en som du alltid tänkt på som en av dina favoriter. Men så poppar den upp i huvudet av någon anledning och du tänker att den var ju jättebra och varför läste inte fler den?

Så hade jag det med Lauren Myracles Shine för en tid sedan. Av någon anledning kom jag att tänka Shine. Den var ju bra på riktigt, tänkte jag.

Och sen tog det stopp.

För jag kom inte ihåg varför den var bra på riktigt. Eller vad den handlade om. Inte ens när jag läser vad andra (eller jag själv) skrivit om boken väcks några minnen till liv. Ändå har jag fått för mig att den var bra. Bra på riktigt bra. Och jag är ganska så övertygad om att jag har rätt. Så jag ska nog läsa den igen nästa år. Boktips från mig till mig. Och till dig så klart.


En annan bok jag tänker på betydligt oftare är Sara Zarrs How to Save a Life. Alltid med ett lätt frustrerat varför har inte fler läst den här? eftersom fler borde läsa den. (Inte bara Anna, men tack Anna för att du snokade i mitt arkiv och tog dig tid att berätta det flera år senare. Det betydde mycket.)

I korthet handlar den om Jill vars pappa nyligen dött och Mandy som bär på det barn Jills mamma bestämt sig för att adoptera. Två väldigt olika tonårstjejer som jag tyckte väldigt mycket om när jag läste om dem och jag vill gärna läsa om dem igen. Så ännu ett boktips från mig själv till mig själv. Och till dig. Seriöst. Varför har inte fler läst den här?


Nyare boktips kommer i december.

1 kommentar:

  1. Boktips från människor med bra boksmak (som du!) sparar man ju och letar upp långt senare när man väl kommer sig för att läsa boken. Så kul att se dina uppdateringar här då och då :)

    SvaraRadera