söndag 12 februari 2017

Vecka 6 - när läsningen gick bättre än bloggandet

Så har det väl i och för sig varit hela året. Att läsningen gått bättre än bloggandet. För jag har ju läst varje vecka och bloggat... ingen vecka. Om man inte räknar söndagsbloggandet och det gör jag inte just nu. Jag räknar vardagsbloggandet och vardagsbloggandet har gått sämre än vardagsläsandet.

Den här veckan testade jag att ha en fast lästid på kvällen. 19.00 är en tid då jag lätt skulle kunna hamna framför En plats på landet och se ännu ett medelålders par med utflugna barn klaga på att huset inte har tillräckligt med plats eller att det inte är perfekt för hundarna eller att sovrummet är för litet. Perfekt tid att läsa istället och sen växla över till Rapport för att bli uppstressad av världsläget och kanske kombinera med en halvtimme på motionscykeln.

En fast tid passar inte alla och samma fasta tid passar definitivt inte alla, men jag rekommenderar ändå att prova och klura ut vilken tid som passar just dig bäst. För jag kände att den schemalagda läsningen gav väldigt mycket den här veckan.

Du läser förmodligen inte ut en bok på bara en kvart om dagen, men om du börjar med en kvart så finns chansen att det leder till mer. (Det är också okej om det inte gör det. En kvart är bättre än inget. Låga trösklar.)

En kvart är förmodligen också otillräckligt för att på allvar komma in i en bok. Jag började läsa Belzhar i måndags och det tog mig 40 minuter att läsa tolv sidor. Det kan vara kämpigt att komma in i en ny värld. Men sen läste jag lite mer när det var fotboll på TV och kom upp i närmare 50 sidor. (Ibland undrar jag om jag fortfarande gillar fotboll eller om det bara är det perfekta bakgrundsbruset för läsning.)

Så jag läste ut en bok den här veckan också. På en kvart om dagen plus tillägg. Eller 90 minuter plus stopptid om man så vill. En hel massa stopptid.

Hur gick det med din bokläsning den här veckan?
Läste du överhuvudtaget?
Var och när läste du?
Vad läste du?
Vilka svar vill du kunna ge på samma frågor om en vecka?

3 kommentarer:

 1. Har jobbat varannan natt och haft mer tid än jag brukar så trodde jag skulle läsa ut min bok i mitten av veckan. Började bra med 100 sidor i måndags, orkade inget efter naturpasset när jag kom hem på tisdagen. Onsdag morgon fick jag reda på att min katt är döende, i fredags fick hon somna in. Så resten av veckan har av förklarliga skäl varit skit både mentalt och läsmässigt. Ville hellre spendera tid med henne när det gick o sen var jag mentalt slut,men imorse läst 20 sidor o hoppas på lite till ikväll. Livet blir helt enkelt inte alltid som man tänkt sig =( Heir of fire heter boken jag läser. Del 3 i throne of glass av Sarah j maas.
  Men i veckan måste den bara vara utläst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag beklagar sorgen. Min bästa vän har också precis varit tvungen att ta farväl av sin katt och det är hemskt. Lycka till med läsningen och livet nästa vecka!

   Radera
  2. Tack! Nu vill man ju mer fylla tomheten med läsning istället för att komma bort och va hemma mer så min andra kise inte känner sig helt övergiven. Så borde bli mer läst denna vecka =D

   Radera