måndag 8 januari 2018

Blir det någon läsning 2018?

Det enkla svaret på ovanstående fråga är: "Naturligtvis!" Sen kan det vara så att läsningen av vissa specifika saker kan behöva lite hjälp på traven ibland och det är där alla utmaningar och mål kommer in i bilden.

Jag såg att många gick igenom årets mål och utmaningar förra veckan, till exempel i Mias helgfråga, och jag tänkte göra det samma nu. Även om det inte är helg längre (ursäkta, jag var upptagen med tusenbitarspussel och Parks & Recreation) så ska jag använda mig av Mias frågor eftersom det ger mig anledning att skvalpa runt bland alla deltagande bloggar en stund.

Hur tänker jag mig det nya bokåret? Har jag satt upp mål för antal lästa böcker? (nej) Vilka utmaningar ska jag delta i?

Jag tänker att jag inte vill planera så vansinnigt mycket. Att jag vill ge plats åt fler spontanlån på biblioteket och också ge plats åt själva läsningen så att den inte trycks undan av allt annat.

Det jag ändå har planerat är att hålla de bokiga nyårslöften jag avgett. Till exempel ska jag läsa mina hyllvärmare (de är bara 4-5 stycken) och läsa fler svenska ungdomsböcker och böcker av asiatiska författare. Jag kombinerar löftena med Lizas "Treat Yo Self Challenge" för de dagar jag känner att just löften låter alldeles för allvarligt och jag hellre vill unna mig något. Som att läsa om en favorit eller köpa en ny bok och läsa den direkt.

Jag har satt ihop en utmaning jag kallar "Månadens bok" där man väljer en bok utifrån ett visst tema varje månad. Den är öppen för alla, men det finurliga för mig är att den till viss del överlappar mina mål för att jag verkligen ska klara dem. Kanske lägger jag på en utmaning till ovanpå den för att ytterligare öka chansen. Om tre olika utmaningar säger att jag ska läsa en bok ska den väl ändå bli läst? Lite så resonerar jag. Mest överväger jag Ugglan & bokens 3 x 3-utmaning som jag tror kan kombineras med de mål jag redan har.

BONUSFRÅGA: Något jag tänker ändra på för egen del nu när det är nytt år?
Sitta mindre. Bära mer rosa. Använda alla klänningar i garderoben.

Hoppas att du får en fin vecka och ett gott nytt (bok)år!


1 kommentar:

  1. Hur i hela fridens namn kan man bara ha 5 hyllvärmare? Jag har 70 olästa böcker varav 2/3 stått längre än 1 år =S något jag förstås försöker jobba på..

    SvaraRadera