måndag 21 maj 2018

Sommarpepp

Jag är så märkligt peppad på sommarläsning nu. Bokbingo och läsutmaningar och läsalot 2018. Ge mig alltihop! Helst igår.

I väntan på utmaningar går det alldeles utmärkt att redan nu titta på Johannas senaste video där hon tipsar om tio böcker från sommarutgivningen. Vissa kommer redan nu i maj medan andra kommer först i augusti, men i synnerhet juni får gärna skynda på för då kommer Lisa Bjärbos Inuti huvudet är jag kul.

Mer otippat sugen blir jag på Lincoln i bardo, men det skulle innebära att jag läst tre böcker med spökinslag i år? Och åtta böcker av män? Och vi är inte ens halvvägs?

Övriga åtta böcker som Johanna ser fram emot kan ses här.Jag har inte detaljplanerat min sommarläsning, men jag skulle vilja läsa en del YA/SVUNG och få i mig lite mer av vårens utgivning som Agnes Lidbecks Förlåten och Liv Marit Webergs Livet i en skokartong. Dessutom har jag (förmodligen alldeles för högtflygande) HBTQ-planer för juni. Vi får se vad som händer.

Just nu läser jag Kjell Westös Den svavelgula himlen som jag impulslånade på biblioteket eftersom jag kände igen den från Årets bok. Det gick väldigt snabbt från "jo, den där skulle jag väl eventuellt kunna tänka mig att läsa" till ner i väskan.

Nu är det bara att hoppas att peppen, liksom sommaren, håller i sig och att allt inte tar slut redan i maj.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar