onsdag 18 juli 2018

Nu har jag läst a lot!

Det gick inte i något rasande tempo i början av läs-a-loten när jag skulle läsa ut DE SMÅ TINGENS GUD. Första dagen gick nog helt okej ändå, men dag 2 & 3 hade jag inte lästid förrän på kvällen när jag var Trött och dessutom hade ytterligare hinder.


Men jag ska inte skylla på Caz.

Dag 4 läste jag ut DE SMÅ TINGENS GUD och jag älskade den inte lika mycket som jag förväntade mig efter första sidorna, men nästan. Den kräver lite med sina upprepningar och sitt sätt att berätta vad som ska hända och jag läste den under så pass lång tid att jag fick svårt att minnas vad jag redan visste och vad som var viktigt.

Dag 4 läste jag också LIVET I EN SKOKARTONG i en sittning (typ som INLANDET fast inte alls som INLANDET) och dag 5 läste jag VI ÄR EN pärm till pärm på balkongen på förmiddagen. Sen hann jag läsa HIGHLY ILLOGICAL BEHAVIOUR som är minst 95% dialog och därmed väldigt läsvänlig. Och plötsligt satt jag där och kunde börja läsa ATT RINGA CLARA som jag bara tagit med ifall jag "på något sätt skulle lyckas läsa ut de andra fyra ha-ha föga troligt ha". En tredjedel av den hann jag med innan läs-a-loten var slut och idag har jag inte läst en sida. Boksmälla?

Jag är så nöjd med min läsvecka. Över 1000 sidor på en vecka är nog något mer än jag läser en vanlig vecka. Och går vi tillbaka något eller några år så var det inte alltid jag kom upp i samma siffror på en månad. Men jag har ett bra läsår i år och jag vill inte jinxa något, men det känns så skönt. Bokhögen jag har kvar till resten av sommaren känns inspirerande och YA känns kul igen så jag ska försöka hinna med mer medan den känslan håller i sig. Ska bara bota boksmällan först.

Tack för läspeppen, Nelly, och fortsatt trevlig lässommar allihop!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar