Om & kontakt

Hej!

Jag heter Maria och gillar böcker. Fortfarande.

LÄSEKOFTAN är en bokblogg som kom till för att jag kände ett behov av att börja experimentera med vuxenböcker efter många år av nästan uteslutande ungdomsböcker. Förhoppningen är att koftan fylls med en blandning av vuxenböcker och svenska ungdomsböcker. Men också amerikansk och australisk YA för jag kommer knappast kunna släppa den litteraturen helt. (Och varför skulle jag vilja?)

Det jag gillar allra bäst är samtidslitteratur. Välskriven underhållningslitteratur. Svensk, amerikansk, brittisk, australisk... Författad av kvinnor i de flesta fall.

Jag är uppfödd på Astrid Lindgren, Kulla-Gulla, Moa Martinson, Kitty Drew, tvillingarna på Sweet Valley High, Danielle Steel, Nora Roberts, Borta med vinden, kärleksromaner överlag, Shakespeare, Per Nilsson och Agatha Christie. I ungefär den ordningen.

Recensionsexemplar är en trevlig sak, men jag är väldigt selektiv (okej, kräsen). Det skadar dock inte att höra av sig!

twitter: @trasigkofta
tidigare blogg: UNGA VUXNA  - med fokus på amerikansk YA1 kommentar:

  1. Hej Maria! Skrev nyss på din blogg Unga vuxna, men denna koftblogg passar tydligen bättre för en svensk bok. Eftersom jag inte står ut med upprepningar kopierar jag inte den texten här, går ju att läsa där. Kan nämna att Kitty Drew och Christies miss Marple figurerar i Cecilias hjärna. (Cessi är berättaren i romanen "Mitt i nuet, mitt i evigheten".
    http://kommenteramittinuet.blogspot.se/
    Nya hälsningar, Marie

    SvaraRadera